Nieuws


** NASCHOLING GLAUCOOM **

Afgelopen woensdag 17 oktober j.l. hebben we een scholing bijgewoond over glaucoom. Binnen de optometrie is dit zeer bekend bij Chris. De training werd gegeven door dr. Soerjoesing, glaucoom-specialist van het Noord-West Ziekenhuisgroep. Mede door deze cursus kunnen wij een goede diagnose stellen en doorverwijzen naar de oogarts.

Glaucoom is een ziekte van het oog waarbij schade aan de zenuwvezels en de oogzenuw ontstaat. Dit leidt uiteindelijk tot uitval van het gezichtsveld. Door aantasting van de oogzenuw ontstaat er vermindering van het gezichtsveld. Dit kan uiteindelijk tot kokerzien en zelfs tot blindheid leiden. Schade aan de oogzenuw kan niet meer worden hersteld. Het is dus erg belangrijk om glaucoom al in een vroeg stadium te herkennen. Wanneer glaucoom tijdig wordt opgespoord, kan een goede behandeling verdere aantasting van de oogzenuw beperken of zelfs stoppen. Meestal treedt glaucoom op in beide ogen. Het kan echter wel zo zijn dat het ene oog al veel meer aangedaan is dan het andere oog.

De 3 kenmerken van glaucoom:
=verhoogde oogdruk
=beschadiging van de oogzenuw
=beperking of uitval van het gezichtsveld (omgeving, blikveld)

Voor controle en/of meer informatie ben je natuurlijk altijd welkom in onze winkel.

 


** NASCHOLING/BIJSCHOLING WESTFRIES GASTHUIS**

Maandag 26 maart 2018 zijn wij weer op “herhaling/bijscholing” geweest, voor uw “oogzorg”. Het Westfriesgasthuis werkt samen met Het Oogzorgnetwerk aan het verbeteren van de kwaliteit van oogzorg in West-Friesland en omstreken. Om dat te realiseren zijn verschillende projecten gestart, waaronder het project OpticienZorg. Onder die noemer komen opticiens uit de regio geregeld samen met oogartsen, orthoptisten en optometristen van het Westfriesgasthuis om praktijkgerichte expertise en ontwikkelingen in de oogzorg met elkaar/als professionals onderling uit te wisselen.
Die bundeling van kennis en kunde biedt voordelen in de dienstverlening en de kwaliteit van de zorg. De patiënt is onder andere verzekerd van een kundige beoordeling door een goed geïnformeerde opticien, een accurate doorverwijzing naar de huisarts en minder wachttijd voor een afspraak op de afdeling oogheelkunde in het Westfriesgasthuis.
Wij zijn een gecertificeerde opticien en dat is herkenbaar aan de winkelruitsticker.

foto van Schouten Juwelier & Optiek.

 


** COOL☃️, COOLER🌥️, COOLEST 😎**

Als je extra wilt genieten van deze heerlijke winter🌞, scoor dan een zonnebril bij ons. Deze maand kun je bij aankoop van een complete bril, ook een zonnebril op sterkte aanschaffen en krijg je van ons één zonneglas cadeau ⛱️

 


** MULTIFOCALE GLAZEN MET SCHERP ZICHT OP ALLE AFSTANDEN**

 


** DILEM montuur met wisselbare veren**

Het leuke aan dit DILEM montuur is dat je de veren (pootjes) heel makkelijk zelf kan verwisselen en zo bij elke outfit een passend montuur hebt. Nu bij aanschaf van een montuur ontvang je een extra set veren gratisHet leuke aan dit DILEM montuur is dat je de veren (pootjes) heel makkelijk zelf kan verwisselen en zo bij elke outfit een passend montuur hebt. Nu bij aanschaf van een montuur ontvang je een extra set veren gratis


** Boccia Titanium collier met gratis oorstekers!**

De decembermaand staat volledig in het teken van The Perfect Gift. Deze titanium set bestaat uit een collier met zeer verfijnde half gematteerde en half glanzend opengewerkte schakels en bijpassende oorbellen in de vorm van de schakels van het collier en geeft een rijke, chique uitstraling.

 


** Kleuren combi met Imotionals **

Wist je dat het ook heel leuk is om verschillende kleuren te combineren! Omdat alle bedels en kettingen natuurlijk in zilver, goud en rosé worden geleverd, is er heel veel variatie mogelijk.

 


** Sporten op dezelfde schoenen? **

Waarom een aparte bril bij de computer? We sporten toch ook niet op de zelfde schoenen.
En de computerbril is vaak ook mogelijk via de werkgever of eigen bedrijf te declareren.


** Lieke Martens het nieuwe Zinzi gezicht **

LIEKE MARTENS IS ONS NIEUWE GEZICHT!
Het is het jaar van Lieke Martens. De voetbalster won het EK, werd uitgekozen tot Europees én wereld voetbalster van het jaar, is gisteren geridderd door de koning en is vanaf vandaag ook het gezicht van ZINZI (naast Kim Feenstra & Fatima de Melo ). Zelf is Lieke dol op sieraden en draagt al jaren de sieraden van Zinzi. Lieke: ‘ik draag graag oorbellen, ringen en soms een kettinkje.’


** De ideale contactlens **

Harde lenzen, zachte lenzen, multifocale lenzen of maandlenzen, je kan het zo gek niet opnoemen, maar wij hebben deze contactlenzen in huis! 
En dan, dan heb je de ideale contactlens die past bij jouw situatie en levensstijl, maar onze service blijft doorgaan. Wij staan graag voor u klaar als het draait om nieuwe oogcontroles, alles om uw ogen ”gezond” te houden. Zo blijf je optimaal genieten van contactlenzen.

Wij helpen je vriendelijk op weg en kijken persoonlijk naar jouw situatie.


** Nu ook op instagram!  @schoutenjuwelierenoptiek ! **


** OKTOBER LEESBOEKEN MAAND **

LEESBRIL VOOR E 49.=


** BACK 2 SCHOOL **      

Wij gaan weer naar school! Op welke plek je ook zit in de klas, goed zien is voor ieder kind noodzaak om de puntjes op de i te zetten. Kom bij ons langs en laat de opticien/optometrist een oogtest bij jou doen, dan zit je de rest van het jaar goed!


** KERMIS WERVERSHOOF **

Wij zijn dinsdag 22 augustus 2017 gesloten i.v.m. kermis.

Wij wensen iedereen een machtig mooie kermis toe!

 


** NIEUWE CADEAUBONNEN **


** ZOMER SALE HORLOGES EN SIERADEN **

Op heel veel sieraden en horloges hebben wij mooie kortingen en lage prijzen, tot maar liefst 70% korting.

Vanaf E 2,50 al mooie oorbellen, voor slechts E 5,= ringen, horloges voor E 25,– en nog heel veel meer……….


** MOEDERDAG AANBIEDING 2017 **

50


** HET CADEAU VOOR 14 MEI **Moederdagset

 

Dé Moederdagset van BOCCIA!


** DAGLENZEN **

Heb jij al eens het gemak van daglenzen ervaren? Vraag bij ons naar de mogelijkheden en probeer gratis daglenzen!

LENS MANLENS DAG LENS OOG


** DURF JOUW LOOK TE VERANDEREN **

Durf jouw look te veranderen met een Zenka bril!
Als drager van een Zenka bril ben je in staat om elke dag een andere look aan te nemen, door de decoratieve clips, die gemakkelijk aangebracht kunnen worden.

Creatief, kleurrijk, karaktervol, trendy en onnavolgbaar zijn de perfecte woorden om dit unieke brillenmerk te omschrijven. ‘Zen’ staat voor het idee achter het brillenmerk en ‘Ka’ staat voor jouw eigen identiteit. Met een Zenka bril krijg je een persoonlijke en originele stijl, die echter altijd elegant blijft. De collectie van clips wordt continu aangepast en uitgebreid, en wij volgen natuurlijk de laatste trends!

Zenka

Kom bij ons binnen en ga met een andere look naar buiten!


** TIME IS EVERYTHING IN RACING **

Racer


** BESCHERM DE OGEN VAN JOUW KIND **

En? Heb jij de eerste zonnestralen al geabsorbeerd op een terrasje in de zon of een wandeling buiten? Het Oogfonds adviseert altijd een goede zonnebril te dragen en zeker ook kinderen. En daar staan wij volledig achter. Polaroid zonnebril voor kids slechts € 19,95pol kid


** GEFELICITEERD MARLON! **

PASEN

We hebben een winnaar! Met de Kidsdag was het paaseitjes tellen geblazen en Marlon Nattekaas zat er het dichtst bij met 150. Het waren er 145!

 


** boccia logoTITANIUM SIERADEN **

Wij hebben Boccia titanium sieraden aan ons assortiment toegevoegd. Titanium heeft een hoog draagcomfort: het is licht in gewicht, huidvriendelijk en neemt de temperatuur van de huid snel aan. De sieraden zijn goed met elkaar te combineren. Hierdoor kun je gemakkelijk sets samenstellen bestaande uit colliers, oorbellen, armbanden en zelfs ringen. Of je nu sportief of chique gekleed gaat, het past bij elke outfit en iedere gelegenheid. Boccia vrouw 

** NOORSE AANTREKKELIJKHEID **

HHDe nieuw collectie van Helly Hansen is binnen. Een stoer en robuust merk uit Noorwegen. Een montuur voor jong en oud en de prijs is meer dan aantrekkelijk.  Wij nodigen je graag uit om binnen te waaien.


** VINGINO KINDER- en TIENER BRILLEN **

De Vingino bril is modisch, stoer en eigenVinginozinnig.

Een volwassen product in kindermaten zonder uit het oog te verliezen dat kinderen kleurrijker zijn dan volwassenen.

 

 

 

 

 


** MAAND, 2-WEKELIJKSE of DAGLENZEN **

De keuze is aan jou. Bij ons krijg je een goed advies over welk type contactlens geschikt is voor jouw ogen. We houden hierbij uiteraard rekening met onder andere: werk, hobby’s en/of sporten, geschiktheid van de ogen, sterkte van de correctie, draagtijd, etc.
Kom vrijblijvend eens binnen voor een advies op maat van onze contactlens-specialist.

foto van Schouten Optiek.


** UIT GOED HOUT GESNEDEN **

Nieuw in ons assortiment houten (zonne)brillen en horloges en armbanden van natuursteen

foto van Schouten Optiek.


** INLOOPSPREEKUUR VISIO (voor blinde en slechtziende) **

Donderdag 9 maart komt een medewerker van Visio naar Optiek Schouten in Wervershoof, De Hoek 1. U kunt dan vrijblijvend advies krijgen, hulpmiddelen bekijken en vragen stellen over alledaagse dingen die voor u lastiger worden doordat uw zicht achteruit gaat.

Laat u verrassen door de mogelijkheden

“Ik zie steeds slechter, een bril helpt niet meer voldoende en mijn oogarts kan niets meer voor me betekenen. Ik wil de krant blijven lezen. En ook de ondertiteling op de televisie kan ik stevisioeds moeilijker volgen. Telefoneren lukt niet meer omdat ik de toetsen en de nummers niet meer goed zie. Ik wil graag een spelletje spelen met mijn kleinkinderen, maar ik kan het speelbord niet meer overzien. Kan ik nog veilig over straat nu mijn zicht verminderd is?”. Dit zijn de verhalen die wij dagelijks horen van mensen die slechtziend of blind zijn. Met passende hulpmiddelen en het juiste advies vanuit Visio is volop blijven meedoen mogelijk.

Begin vandaag met morgen

Wij horen vaak: had ik maar eerder geweten van alle mogelijkheden die er zijn.
Wij nodigen u dan ook van harte uit om vrijblijvend kennis te komen maken tijdens het inloopspreekuur van Visio bij Schouten Optiek . Uiteraard is het mogelijk om tijdens het inloopspreekuur een afspraak te maken voor een bezoek aan de dichtstbijzijnde Visio-locatie. Direct aanmelden kan ook

** GENIET VAN DE WINTERZON EN BESCHERM UW OGEN **

Polaroid Winter Facebook banner2Een beetje zonlicht, daar wordt iedereen blij van, juist in de wintermaanden! Maar soms is zonlicht hinderlijk én kunnen reflecterende zonnestralen voor verblindende effecten zorgen. Alleen met Polaroid op sterkte heeft u schitteringvrij zicht, helder contrast en minder vermoeide ogen!
Laat u overweldigen door de natuur, niet door schitteringen. De unieke polariserende zonneglazen op sterkte beperken vervelende weerspiegelingen van verblindende oppervlakken zoals de weg, water en sneeuw. Bovendien zorgen deze speciale zonneglazen voor een contrastrijk beeld, zowel in de felle zon als in mistige omstandigheden. In plaats van te worden verblind door zonlicht, ervaart u meer details intenser dan ooit, een ervaring die u nooit meer wilt missen!
Uw voordelen van polariserende zonneglazen op sterkte:
• Comfortabele bescherming tegen fel zonlicht
• Helder zicht zonder hinderlijke schittering
• Met Solaire UV ontspiegeling maximale bescherming tegen UV-straling (E-SPF50+)
• Behoud van natuurlijke kleurwaarneming
• Scherp en veilig zicht ook in extreme weersomstandigheden
Polaroid zonneglazen op uw sterkte zijn leverbaar in twee aantrekkelijke kleuren, bruin en grijs. Een duurzame krasbestendige hardlaag verzekert het behoud van de kwaliteit en biedt u maximaal comfort en gebruiksgemak. Een Solaire UV ontspiegeling biedt u tot 50x méér bescherming tegen schadelijke UV-straling aan de voor- en achterzijde van het zonneglas.
Wij hebben de nieuwe zonnebrillencollectie in huis. Deze zijn ook geschikt voor Polaroid zonneglazen op úw sterkte.  Bezoek onze winkel, wij adviseren u de beste kijkoplossing.

dutz-vrouw** SO DUTZ WEEK – 21-28 JANUARI **

Tijdens deze week hebben we alle modellen van DUTZ in huis. Laat je inspireren door deze prachtige collectie. Klik hier voor de SO DUTZ film

blank-kidsdutz-kids

** OOK IN 2017 BRILLEN VANAF € 39,= **

ac45-300x140Ook in 2017 hebben wij vanaf € 39,= een montuur en vanaf € 99,= incl. glazen voor je!!

** NIEUW IN DE COLLECTIE LEDEREN ARMBANDEN **

armbanden

Voor de stoere en niet stoere, kortom voor iedereen die van een lederen armband houdt.

In diverse uitvoeringen leverbaar en dat al vanaf E 19,95!!

                                                        armband-hand

** GRATIS BRILLENSPRAY (ook gratis navulbaar **

Onderhoud jouw bril al bij het poetsen, jouw ogen zullen je dankbaar zijn!!
De juiste reiniging met GLASKLAR brillenspray voorkomt krassen op de glazen. Dat is ook fijn voor de ogen, want glazen met krassen leiden tot haast niet waarneembare problemen bij scherp zien: het oog moet meer “zichtwerk” verrichten.
Bij aanschaf van een nieuwe bril ontvangt u van ons gratis een flesje brillenspray en het is ook weer gratis navulbaar.

_aaa4342_01_aaa3583_01

 

** Dilem veren nu met XL-korting van 50%**

De veren van Dilem zijn in de Sint-actie met maar liefst een XL-korting van 50%

veren dilem_actie_2016_banner

** Laat het geld van jouw bril niet liggen bij de zorgverzekering **

En schaf bij ons nog voor het einde van dit jaar een bril aan.  Het einde van 2016 komt al weer in zicht en voor brildragers is het dan extra opletten.  Laat het geld dus niet onnodig liggen, door geen gebruik te maken van jouw zorgverzekering. Als je nu nog een nieuwe bril aanschaft bij Schouten Optiek kun je die nog declareren vóór je eventueel overstapt. Je hebt er geen omkijken naar, de declaratie verzorgen wij voor je! Ga dus voor het gemak en stap snel eens binnen bij ons.

foto van Schouten Optiek.

** Wij nu ook ZINZI-Dealer (oktober 2016) **

20160612

** Openingsaanbieding maand september 2016 **

Bij aankoop van een contactlenzenpakket bieden wij u een complete Fit-2-Fashion bril* aan voor de speciale prijs van € 49,=  (normale prijs € 99,=)  Aanbieding september 2016

** Artikel in het Noordhollands Dagblad 1 september 2016 **

krantenartikel Schouten optiek en juwelier