Contactlenzen

Op basis van uw wensen kijken we altijd welke contactlens het best bij uw ogen en uw leven past. Kom langs voor meer informatie! Onze contactlens-specialist staat u graag te woord. Wij kunnen u ook een lenzen-abonnement aanbieden. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.

Er zijn diverse soorten lenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan u iedere dag een nieuw paar in moet doen. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag regelmatig nog afwisselt met een bril, zijn dit ideale lenzen. Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygiënisch zijn. U hoeft ze nooit op te bergen, want aan het eind van de dag gooit u ze gewoon weg.

Heeft u een torische afwijking? Of een leesbril nodig? Ook die zijn in daglenzen te corrigeren. Nog een pluspuntje: zachte lenzen wennen snel. Al snel draagt u ze zonder dat u het door heeft. Daglenzen kunt u gewoon bij ons verkrijgen
De meeste contactlensdragers dragen maandlenzen. Deze zachte lenzen kunt u een maand dragen en daarna vervangt u deze voor twee frisse lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen.

Net als aan daglenzen bent u ook aan maandlenzen snel gewend. Dit komt doordat een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van uw oog. Een ander voordeel ten opzichte van harde lenzen is dat ze minder gevoelig zijn voor stof en wind. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem meer.

Iedereen krijgt ermee te maken: ogen die moeite hebben met wisselen tussen veraf en dichtbij. Multifocale contactlenzen vormen een mooie oplossing voor dit probleem! Wij werken met de kwaliteitsproducten van NKL, die veel mogelijkheden bieden voor een oplossing op maat.

Waarom multifocale lenzen?
Een film kijken en tussendoor even een berichtje op uw smartphone bekijken is de normaalste zaak van de wereld. Toch krijgen uw ogen het vroeg of laat moeilijker met het wisselen tussen veraf en dichtbij. Vermoeide ogen en problemen bij het scherpstellen van uw zicht kunnen hiervan symptomen zijn. Vroeger was een leesbril de enige oplossing, gevolgd door een multifocale bril. Inmiddels zijn er ook multifocale lenzen die optimaal zicht bieden op alle afstanden.

De werking van multifocale contactlenzen
Een multifocale lens corrigeert zowel een plus- als een minsterkte. Het binnenste deel gebruikt u om veraf te kijken, de buitenste rand van de lens is voor dichtbij. Deze delen lopen naadloos in elkaar over, waardoor u weinig last heeft van overgangen. Na een korte gewenningsperiode waarin u op een andere manier gaat kijken, schakelt u eenvoudig tussen veraf en dichtbij. Een voordeel van multifocale lenzen is dat u in alle richtingen scherp kunt zien, ook boven u en vanuit uw ooghoek.

Multifocaal maatwerk
Lenzen zijn er in alle soorten en maten, omdat ieder oog anders is en iedereen andere wensen heeft. NKL biedt een breed assortiment multifocale lenzen die volledig zijn aangepast op uw ogen. Daardoor kunt u profiteren van extra comfort en het scherpste zicht.

Onvermoeid scherp zicht
Wilt u 360º scherp zicht op alle afstanden? Laat u dan eens vrijblijvend informeren over onze multifocale contactlenzen. Wij kijken graag welke lens het best bij u en uw levensstijl past.

Vormvaste of harde lenzen zijn een goede optie als u contactlenzen wilt dragen, ze hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van zachte lenzen. Ze hebben de naam minder comfortabel te zijn, maar inmiddels zijn ze al zoveel verbeterd dat dit best meevalt. In dit artikel hebben we de voordelen van harde contactlenzen voor u op een rij gezet.

1. Het scherpste zicht
Met een harde lens ziet u scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor uw ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben.

2. Ook voor moeilijke correcties
Als u een simpele plus-  of minafwijking heeft, zijn er genoeg zachte lenzen die uw afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval. Dit hangt samen met het vorige punt: zachte lenzen worden niet speciaal voor u gemaakt en corrigeren daarom vooral standaardwaardes. Met vormvaste contactlenzen heeft u dit probleem niet.

3. Hygiënisch
Zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet. Voorbeeld: u maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde lenzen iets hygiënischer dan zachte lenzen die u vaker draagt (dus niet daglenzen).

4. Voordeliger
Harde contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor u goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.

5. Gezonder
Harde lenzen zijn nog net iets beter voor uw ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op uw traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met uw ogen.

Op basis van uw wensen kijken we altijd welke contactlens het best bij uw ogen en uw leven past. Kom langs voor meer informatie!
lens2